Labouchere roulette systeem

Het Labouchere systeem is een gokstrategie die gebruikt wordt bij roulette. Het Labouchere systeem is ook wel bekend onder de namen “cancellation”, “crossout” en “split martingale”. Het centrale idee achter het Labouchere roulette systeem is dat je altijd winst zult behalen wanneer de gehele inzetcyclus afgelopen is. Het Labouchere systeem is vooral erg populair onder mensen die van een eenvoudig roulette systeem houden.

Hoe werkt het systeem?

Voor je begint met het roulette spel moet je bepalen hoeveel geld je wilt winnen. Vervolgens maak je een lijst met getallen, die – wanneer je ze bij elkaar optelt – samen het bedrag vormen dat je wilt winnen. Zo kun je bijvoorbeeld 1 2 3 4 5 6 7 8 opschrijven wanneer je streefbedrag 36 is. De exacte lengte en getallen die je mag gebruiken is afhankelijk van het specifieke roulette spel dat je speelt. Elk getal vertegenwoordigt een waarde in chips of eenheden. Tijdens elke ronde zet je vervolgens een hoeveelheid chips of eenheden in die overeenkomt met de som van de eerste en laatste getallen op je lijst. In het voorbeeld zet je dus 9 chips in. Bij succes zet je een streep door de betreffende getallen op je lijst. Bij verlies verplaats je de som van de getallen naar het einde van je lijst en werk je opnieuw met de nieuwe buitenste getallen. In het voorbeeld verandert de lijst na verlies bij de eerste inzet dus naar 2 3 4 5 6 7 9 en is je tweede inzet 11 (2+9). Je speelt het roulette spel op deze manier tot je lijst met getallen volledig doorgestreept is, je je streefbedrag bereikt hebt of je geld op is.

Omgekeerde Labouchere systeem

Een variant van het Labouchere systeem is het omgekeerde Labouchere roulette systeem. Hierbij streep je getallen die verliezen weg en voeg je juist een getal toe na het winnen. Op deze manier kun je de speeltijd aanzienlijk verlengen, maar zul je ook meer in moeten zetten. Op de langere termijn verlies je met dit omgekeerde Labouchere goksysteem een klein bedrag, tegenover een grote winst. Hoewel de Labouchere roulette strategie zowel op de normale manier als de omgekeerde versie eenvoudig toegepast kan worden, raden experts beginners aan om met het normale Labouchere systeem te starten.