Martingale roulette systeem

Het Martingale roulette systeem is waarschijnlijk het meest bekende en populairste inzetsysteem bij het roulette spel. De aantrekkelijkheid van deze roulette strategie ligt vooral in de eenvoud en logica die het systeem kent.

Hoe werkt het systeem?

In de basis komt het er op neer dat je wanneer je je inzet verliest, je de volgende inzet verdubbelt. Dit herhaal je tot je gewonnen hebt. Elke inzetronde zet je in volgens hetzelfde principe, bijvoorbeeld rood of zwart. Je begint bijvoorbeeld met een inzet van €5 op rood. Wanneer je verliest, zet je de tweede ronde €10 in op rood. Wanneer je ook de tweede ronde verliest, zet je de derde rond €20 in op rood. Wanneer je op een gegeven moment wint, win je al je verliezen terug, plus je eerste inzet.

Kanttekeningen bij dit systeem

De Martingale roulette strategie klinkt in theorie als een eenvoudige roulette strategie die je best wat geld op kan leveren, wat ook wel zo is. In de praktijk zitten er echter behoorlijk wat haken en ogen aan deze gokstrategie. Zo hebben bijvoorbeeld de meeste casino’s inzetlimieten op de roulette tafels. Op een gegeven moment bereik je in een verliezende reeks de tafellimiet, waardoor je je verdubbelingstrategie niet meer kunt handhaven en je op een andere strategie over zult moeten gaan. Een ander mogelijk probleem is dat je in een verliezende reeks uiteindelijk meer in zult moeten zetten dan je je kunt veroorloven.

Varianten van het Martingale systeem

Wanneer je je verstand gebruikt en je de voor- en nadelen van het Martingale systeem in je achterhoofd houdt, is het een prima gokstrategie. Onthoudt dat je met het Martingale roulette systeem enkel kleine winsten op korte termijn kunt behalen. Het is verstandig om voor jezelf een limiet in te stellen, dit wordt ook wel de afgekapte Martingale variant genoemd. Een andere optie is het omgekeerde Martingale systeem, waarbij je je inzet alleen verhoogt wanneer je wint. Dit wordt ook wel het Paroli systeem genoemd. Dit is een relatief veilige variant van het Martingale systeem, omdat je inzetten niet extreem uit de hand lopen wanneer je verliest.